Hoe is het?

Monica is een heerlijk nuchtere, grappige en spirituele vrouw. Ze weet wat ze wil en heeft zero tijd voor bullshit. Als ze tegenover je zit, je aankijkt met haar sprankelende ogen en je vervolgens vraagt: “Hoe is het?”, dan moet je wel eerlijk antwoorden. Mocht je toch nog even proberen om op de oppervlakte te blijven, dan prikt ze daar moeiteloos doorheen. Monica ziet jou, prikt door al je lagen en oude patronen heen en gaat regelrecht naar de kern van wie je bent. Terug naar jouw essentie.

Monica weet namelijk als geen ander dat daar, bij jouw essentie, de ware magie zit. Ze ervaart nu dagelijks hoe onbeschrijfelijk mooi het leven is, als je vanuit die magische kern leeft.

 

 

Ze weet echter ook hoe het is als je dat niet doet: zelf werkte ze jaren in loondienst en had aan de buitenkant een heel succesvol leven met een goed salaris, reisjes naar het buitenland en een fijn gezin. Ze voelde ergens wel dat ze niet echt gelukkig was, maar gaf de wereld buiten haar daar de schuld van;

“Als we een ander huis zouden hebben, als we geen schulden zouden hebben, als de kinderen wat groter waren, als…dan…

Ik bleef maar in dat hamsterwiel rondrennen en excuses vinden om niets te hoeven veranderen. Tot ik tien jaar geleden met een vol hoofd thuis kwam van de zoveelste zakenreis. Mijn dochtertje komt naar me toe rennen, maar nog voordat ze de kans krijgt om haar moeder te knuffelen duw ik haar van me af: “Ik heb nog heel veel te doen!” Ik zal nooit meer de blik in de ogen van mijn man vergeten toen hij onze dochter oppakte en zei: “Wat zul jij trots zijn op jezelf! Fijne baan, 2 auto’s voor de deur, thuis wordt het allemaal wel geregeld.. Wat zul jij trots zijn…”

Dat moment was als een bliksemschicht bij heldere hemel. Dit was niet de Mo die ze werkelijk was! De knop moest om. Ze ging op haar zolderkamer zitten en stelde zichzelf en het universum wel 100.000 vragen. Wie ben ik? Wat wil ik? Waar word ik blij van? Met al die vragen ging ze zitten en luisteren. De inklikmomenten die volgden waren pijnlijk en fucking briljant tegelijkertijd. Het was tijd om op reis te gaan naar haar ware zelf. Monica viste één voor één al haar dromen en verlangens weer uit de prullenbak, besloot ze te eren en ging ermee aan de slag.

Ze weet nu verdomd goed wie ze is, wat ze verlangt en eert dat elke dag weer. Zo schaamt ze zich nergens meer voor, heeft al haar schulden afgelost en leeft volledig autonoom. Monica zorgt altijd eerst retegoed voor zichzelf, voordat ze klaar staat voor andere mensen. Ze start haar dagen met fitness, yoga, zwemmen, of een combi daarvan. Neemt daarna alle tijd om te journalen, te lezen of lekker te niksen. Ze doet precies waar ze op dat moment zin in heeft. Als de werkdag dan om half 11 begint is ze helemaal opgeladen, kan ze er volledig voor je zijn en kijken die sprankelende ogen je aan als ze vraagt: ‘Hoe is het?’

 

Leven vanuit verlangen

 

Monica heeft één levenskunst inmiddels volledig gemasterd en dat is om volledig te leven vanuit haar aller, aller diepste verlangens: de verlangens waar haar hart en ziel helemaal van in de fik staan. Verlangens die trouwens werkelijk overal over kunnen gaan: over wat ze doet, hoe ze haar tijd indeelt of wat ze eet. Ik heb zelfs ontdekt waarom ik nog op aarde ben: om te genieten van al het lekkere eten dat er is, roept ze vrolijk. Nieuwe smaken ontdekken, heerlijk koken of haar favoriete mango, avocado of pannenkoeken eten: ze kan er zielsgelukkig van worden.

Het mooie is dat je nooit klaar zult zijn met verlangen. Er komen altijd weer nieuwe wensen of oude onvervulde verlangens op je pad. Zo drukte het jaar 2020 me met mijn neus op een verlangen dat mijn man en ik al bijna twintig jaar hebben: wonen in een land waar de zon vaker schijnt, in een mooi huis omringd door een grote tuin én vlakbij het strand. En als een verlangen zich zo duidelijk aandient dan handel ik er ook naar: in maart 2021 lieten we het koude Nederland achter ons en vertrokken we met ons gezin naar het heerlijk warme Curaçao waar we nu wonen, werken en leven.”

Monica weet dat de kern van alles in het leven heel simpel is: vertrouw je verlangens, vertrouw je intuïtie én durf ernaar te handelen. That’s it. Is dat makkelijk? In eerste instantie misschien niet, maar gelukkig hoeft niemand dat in haar eentje te onderzoeken.

Monica helpt met liefde die intuïtieve onderneemsters, die voelen dat ze nog zoveel meer uit hun business én leven willen halen. Die bereid zijn om ervoor te gaan en erop vertrouwen dat ze daarmee boven zichzelf uit zullen stijgen.

Monica’s grootste verlangen is dan ook om zoveel mogelijk vrouwen te helpen om te gaan leven vanuit hun Zone of Genius: volledig ownen wie ze zijn, wat ze kunnen en dat niet onder stoelen of banken steken. Waarom ze dat zo belangrijk vindt? Omdat ze zo enorm ontroerd kan raken als vrouwen eren wie ze van binnen zijn, als ze het ziet stromen, maar vooral ook: “Omdat ik zo blij word van blije mensen”. Simpel.

Als jij besluit om met Monica de reis naar jouw ware zelf aan te gaan, dan staat ze echt helemaal voor je klaar. Ze is bij elke vrouw die ze helpt 100% gecommitteerd, hun succes is haar succes. Ze weet dat je alles kan bereiken waar je maar naar verlangt en wandelt met alle liefde een stuk met je mee op jouw ontdekkingsreis.

“Cut the crap, voel je hart en ziel in de fik staan en ga fucking staan voor jouw verlangens! I’ve got you back.”